onsdag 30 maj 2012

Recension: Urban Decay Naked2 Palette

När jag var i Paris i april skaffade jag mig äntligen Urban Decays mycket omtalade ögonskuggspalett Naked2. Föregångaren, Naked, lanserades 2010 och efter den stora succén kom Urban Decay i våras ut med Naked2 som är en uppdaterad version med andra nyanser av skuggorna. Båda paletterna bygger på att skuggorna går i beigebruna toner och att de är lätta att kombinera sinsemellan för önskad effekt. Naked2 innehåller tolv normalstora skuggor (både matta och skimrande sådana), en pensel med två olika ändor (en hårdare som man kan applicera skuggorna med och en mjukare som man kan sudda med) och ett litet läppglans, Lip Junkie, som går i en neutral, rosa ton. Priset ligger på drygt 40 euro för hela paletten. 

Jag valde länge mellan Naked och Naked2 på Sephora i Paris men fastnade slutligen för Naked2 eftersom jag tyckte att nyanserna i den paletten var lite kallare än i Naked och att de skulle passa mina hudtoner bättre. Dessutom föredrog jag Naked2:s förpackning, den är hårdare och gjord i metall, medan Nakeds förpackning har ett sammetsöverdrag som förmodligen också är svårare att hålla snyggt.
 
Men till själva paletten: jag älskar den! Jag använder den så gott som varje dag, både till vardags på jobbet och då jag gör en mörkare festmakeup. Kombinationerna av de olika nyanserna går att variera i oändlighet beroende på vilke slutresultat man är ute efter. Det går också att variera mellan matta och skimrande skuggor och skapa olika effekter med hjälp av dem. Till vardags brukar jag använda antingen Foxy, Bootycall eller Verve (se bilden nedan) över hela ögonlocket och skapa skuggor mot ögonvrån med hjälp av antingen Tease, Suspect eller Pistol. Till fest använder jag de skimrande skuggorna, främst Verve och YDK, över hela ögonlocket och skapar djup med hjälp av de mörkaste färgerna i paletten, Busted och Blackout . Jag ser också fram emot att göra en makeup i guldiga toner på sommaren då jag fått lite färg i ansiktet, tänker då främst använda Half Baked och Chopper.

Skuggorna är av mycket hög kvalitet, de är mycket pigmentrika och går lätt att applicera med penseln som kom med. Jag brukar grunda med Make Up Stores High Tech Lighter och då sitter skuggorna verkligen hela dagen! Man kan ju tycka att drygt 40 euro är ett högt pris, men med tanke på vad du får för den pengen så tycker jag definitivt att det är värt det! Jag rekommenderar varmt Naked2! Tyvärr finns ju inte Urban Decay att köpa i Finland, men går att beställa från till exempel Beautybay. 







2 kommentarer:

  1. Har suktat efter denna länge! Har #1 men vill ju gärna ha båda :) hah kram från Min Boudoir

    SvaraRadera
  2. Vad har du tyckt om ettan då? Jag skulle också gärna ha den! :)

    SvaraRadera